Staalname

Je bent van plan je huis te renoveren of een huis aan te kopen en je twijfelt of bepaalde materialen asbesthoudend zijn? Met het blote oog is asbest vaak moeilijk te herkennen. Alleen een asbestanalyse in een erkend laboratorium biedt zekerheid.

Hiervoor ben je bij Asbestify aan het juiste adres.

Waarom kiezen voor een asbestanalyse?

Waar kan ik asbest verwachten? Tot 1998 is asbest in allerlei materialen verwerkt. Ga je renoveren of verbouwen, kijk dan even na of er asbest aanwezig is en neem maatregelen.

Asbest wordt meestal aangetroffen in gebouwen met bouwjaar 1950 tot en met 2000. Asbest kan voorkomen in golfplaten, dakleien, bloembakken, vloertegels, glasaltoepassingen, thermische isolatie en afdichtkoord. Ook tal van andere producten kunnen asbest bevatten zoals, strijkplanken, remblokjes, vloerbedekking.

Wat houdt asbestanalyse in?

Een asbestanalyse biedt zekerheid over de aanwezigheid van asbest in bouwmaterialen. Door kleine monsters van vermoedelijk asbesthoudende materialen te nemen, kunnen we deze in een laboratorium laten testen en onderzoeken om te bevestigen of er al dan niet asbest aanwezig is.

Snelle doorlooptijd

Binnen de 5 werkdagen na de staalname ontvang je het resultaat. Afhankelijk van het resultaat geven wij advies om de risico’s te beperken.

Asbestanalyse wat na positief resultaat

Veiligheid eerst

Bij ons staat veiligheid voorop. Gedurende het hele proces van asbestanalyse volgen we strikte veiligheidsprotocollen om risico’s voor jou, je familie of collega’s te minimaliseren. We gebruiken ook persoonlijke beschermingsmiddelen en gespecialiseerde apparatuur om de veiligheid van ons team te garanderen.

Als je vermoedt dat er asbest in jouw woning of bedrijfsgebouw aanwezig is, neem dan contact met ons op. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en een asbestanalyse te plannen. Jouw veiligheid is onze prioriteit en we zetten ons in om je gemoedsrust te geven.